Zelf een WordPress website maken en onderhouden is echt niet moeilijk.

Als kleine zelfstandig ondernemer is het een must om een eigen website te hebben en deze ook te kunnen onderhouden. Tegen het ontwikkelen en onderhouden van een website wordt echter vaak als een berg opgezien. Los van de kosten die daarmee gepaard gaan. Uit angst of onzekerheid wordt het maken van een website en het onderhoud vaak uitbesteed. Er wordt zelfs van een website afgezien. Of wordt er na oplevering niets meer aan de site gedaan uit angst om iets fout te doen.

Dat is helemaal niet nodig. Het ontwikkelen en onderhouden van een goed werkende WordPress website is voor iedereen haalbaar, ook als je een hekel hebt aan alles wat met computers te maken heeft.

Met een website in eigen beheer kun je snel zelf iets veranderen of aanpassen en blijf je flexibel. Daarbij is het superhandig wanneer je van alle basis instellingen van WordPress op de hoogte bent. De kosten die je met zelf doen uitspaart kun je weer elders in jouw bedrijf investeren.

Ondersteuning bij het maken van een website.

Maar om nu helemaal alleen een website op te zetten zonder enige voorkennis is voor veel ondernemers net iets te veel gedoe. En met een beetje hulp gaat het sneller. Bloem@work is gespecialiseerd in het maken en begeleiden van DIY WordPress websites die je makkelijk zelf kunt beheren en waarvan je ook precies begrijpt wat je waar kunt doen.

De ondersteuning van Bloem@work is erop gericht om de website helemaal samen met jou te maken. Bij wijze van spreken aan de keukentafel. Gedurende onze samenwerking leer je niet alleen hoe jouw eigen WordPress website in elkaar zit maar wordt ook meteen de huisstijl, marketing en verkoopstrategie meegenomen.

Het maken van een website is een proces.

Het maken van een goede stabiele en veilige website of het opfrissen van een bestaande site is een proces. Natuurlijk kun je in 1 dag een website online zetten via platforms als Wix of Jimdo en dat is ook prima. Maar wil je iets meer flexibiliteit en alles in eigen beheer dan is WordPress een hele goede optie. Niet voor niets is inmiddels 30% van alle websites wereldwijd een WordPress site.

Een website maakt onderdeel uit van het communicatieplan. De eerste vragen die aan jou worden gesteld zijn dan ook:

  • Wat wil je met jouw website bereiken?
  • Wie zijn jouw bezoekers (ideale klant)?

Op basis van antwoorden op bovenstaande vragen zoeken we een passend WordPress thema. Bij voorkeur 1 van de thema’s van Bluchic.  Omdat deze technisch heel goed in elkaar steken. Zonder een veelvoud aan opties, zodat je nog overzicht houdt. En ze zijn helemaal zijn toegepast op vrouwelijke ondernemers. Daarna hebben we de volgende werkverdeling:

  • Bloem@work zorgt voor installatie, instellingen en koppelingen, het technische gedeelte dus en geeft advies voor de verdere inrichting, passend bij jouw bedrijfsmodel. Via een besloten domein werken we samen achter de schermen aan een nieuwe site. Pas als alles naar wens is en uitgebreid getest, wordt de site overgezet naar het door jou gekozen domein. Uiteraard is advies over de juiste webhosting ook mogelijk.
  • Jij zorgt zelf voor alle teksten en het foto/video materiaal (Mocht dit lastig voor je zijn dan ken ik genoeg tekstschrijvers, grafisch ontwerpers en contentcreators die je hierbij kunnen helpen).

Door samen aan jouw nieuwe website te werken, leer jij meer over jouw eigen WordPress site, hoef je niet bang te zijn om iets fout te doen en bespaar je tegelijkertijd op de kosten.

Voorbeelden van recente sites die op deze manier door Bloem@work zijn gemaakt zijn:

Afhankelijk van jouw wensen is het mogelijk om vanaf € 599,00 excl. btw een eigen gemaakte WordPress site te hebben. In dit bedrag zit dus ook de training om met de website om te gaan en marketingadvies voor jouw activiteiten.